Voorfilters & spoeltimers

Bescherm uw kostbare waterbehandelingsapparatuur met een goed werkend voorfilter. Ons H2Optimizer assortiment bevat uitstekend functionerende voorfilters, zowel voor manueel onderhoud als automatisch werkende zelfreinigende voorfilters.
Voorkom biofilms en legionella-besmetting met automatische spoeltimers.

Manueel voorfilter PFS-M

De Delta watersofteners zijn verkrijgbaar met een aantal accessoires en onderhouds-middelen die uw systeem in topconditie houden. Één daarvan is het plaatsen van een voorfilter in de hoofdwaterleiding.

Manueel voorfilter PFS-M

Wanneer de watertoevoer veel verontreinigingen in de vorm van vaste deeltjes bevat kan aan de toevoerzijde een voorfilter geplaatst worden. Dit filter heeft een BYPASS-afsluiter zodat de filterpot verwijderd kan worden om te reinigen zonder dat de watertoevoer onderbroken wordt. Na terug plaatsen van de filterpot kan de afsluiter weer terug in de bedrijfsstand OPEN gezet worden en doet het filter weer dienst. Kan in zowel vertikale als horizontale waterleidingen geïnstalleerd worden dankzij de 360' draaibare leidingaansluiting.Alleen geschikt voor koud watersystemen: <40'C.

H2Optimizer AFP-01 Automatic voorfilter

Op basis van het Delta Talent manueel voorfilter heeft onze tech-afdeling van H2Optimizer een automatisch werkend zelfspoelend voorfilter ontwikkeld. Eenmaal goed afgesteld op de lokale omstandigheden behoeft dit voorfilter in principe niet meer onderhoud dan éénmaal per jaar het 9V blokbatterijtje te vervangen (bij gemiddeld gebruik).

AFP-01 onderdelenoverzicht

H2Optimizer AFP-01 Automatic voorfilter

De AFP-01 Automatic van H2Optimizer is een automatisch zelfreinigend voorfilter. Voor het filtergedeelte wordt de manuele Delta Talent PFS-M toegepast met de BYPASS-afsluiter wat eventueel onderhoud mogelijk maakt zonder de watertoevoer te onderbreken. Onder de filterbokaal is vervolgens een watertimer voorzien die als automatisch werkende spoelklep fungeert. Deze werkt op een 9V blokbatterijtje, waarvan de status in het display wordt aangegeven. Starttijd, spoelfrequentie en spoelduur in tijd (volume) is zeer ruim en flexibel instelbaar, al naar gelang de eisen en lokale situatie. Kan in zowel vertikale als horizontale waterleidingen geïnstalleerd worden dankzij de 360' draaibare leidingaansluiting. Het spoelwater kan met een flexibele slang naar een waterafvoerpunt (open drain) geleid worden.
Het AFP-01 Automatic zelfspoelend voorfilter werkt op de overdruk in de hoofdwaterleiding en deze moet tussen de 1 - 8 bar waterdruk bedragen. Alleen geschikt voor koud watersystemen: <40'C.

Aquador Electronic spoeltimer

 Voor watertappunten die weinig of niet worden gebruikt en die aangegeven zijn bij een Legionella beheersplan, kan men de Aquador Water Timer voor een goede doorstroming toepassen. Deze kunnen ingesteld worden op per uur of dagdeel, dagelijks of wekelijks. Wij hebben de Aquador Electronic® Water Timer met alkaline batterijen 9volt (foto) die voor koud water wordt gebruikt. De timers zijn eenvoudig en snel te monteren op ieder watertappunt met een waterdruk van 1 tot 8 bar. 

Aquador Electronic spoeltimer

Automatisch werkende spoeltimer voor weinig of niet-gebruikte waterleidingen ter voorkoming van microfilm-afzettingen welke een voedingsbodem vormen voor schadelijke en gevaarlijke bio-organismen zoals de legionella-bacterie.