Hydrosense on-site legionella sneltestkits

Verdenking van Legionella pneumophila Sero Group 1 besmetting? Doe de Hydrosense sneltest!
Geen lange wachttijden meer op uitslagen van een laboratorium kweektest of een minder betrouwbare PCR-test. Met de Hydrosense Legionella Field Test Kits test u zelf heel eenvoudig op locatie watermonsters. Ook op legionellabacteriën in VBNC-stadia.
Betrouwbare testuitslag in 30 minuten op de testlocatie, uitkomst direct delen met de verantwoordelijk beheerder via de gratis Hydrosense Pro portal app op uw smartphone.

Hydrosense - Smarter test, safer water

Veilig water naar de verbruikers

Wij van H2Optimizer kunnen uw leidingwater bij het 'Point Of Entry', kortweg POE, upgraden naar een zeer hoog niveau van kwaliteit, zuiverheid en veiligheid. Tot aan een klinische norm toe.
Maar de zuiverheid van uw water bij de tap- en verbruikspunten, de 'Point Of Use' of POU wordt bepaald door de conditie van de waterleidingen na onze waterbehandelingsunit. Er kan zich aan de binnenzijde van de leidingen een biofilm hebben gevormd, en dat is een ideale basis voor de groei van micro-organismen zoals de legionella pneuphilia SG1 bacterie, welke verantwoordelijk is voor de levensgevaarlijke veteranenziekte!
Wanneer een leidingnetwerk langere tijd buiten bedrijf is geweest, bijvoorbeeld als gevolg van een Covid-19 lock down, dan neemt dit gevaar zelfs exceptioneel toe.

Test daarom regelmatig uw leidingwater!

Dit kunnen wij voor u regelen, maar u kunt dit ook heel eenvoudig èn snel zelf testen met onze Hydrosense Rapid Legionella Field Test kits. Een betrouwbare snelle test uitslag ter plaatse in slechts 30 minuten!

Onze Hydrosense legionella sneltestkits zijn er in meerdere uitvoeringen voor het testen van alle soorten van waterbronnen: lees hierna.

Hydrosense Pro Smartphone Reader App & Portal

Om de significante tijdwinst tot het verkrijgen van het testresultaat (10 tot 14 dagen voor een labcultuur test tegen slechts 25 minuten voor een lokale Hydrosense Legionella sneltest) en het besluitvormingsproces nog verder te versnellen in geval van een legionella-besmetting in een watersysteem heeft Hydrosense haar Hydrosense Pro Smartphone Reader App en online Portal ontwikkeld. Deze ondersteunende hulpmiddelen, wanneer gebruikt in combinatie, leveren de snelst mogelijke route op tussen het moment van de monstername op locatie en melding van de testuitslag bij de verantwoordelijke persoon voor het onderhoud van het watersysteem:

Hydrosense Pro biedt aan alle klanten aanvullende voordelen:


 • De app maakt het makkelijker om de test nauwkeurig af te lezen. Het geeft een gebruiker een semi-gekwantificeerd resultaat door een score van "0" te retourneren voor geen gedetecteerde legionella, of een gevarenindex van "1-10", afhankelijk van de concentratie van de gevonden legionella.
 • Gegevens die door de app worden verzameld, worden automatisch gesynchroniseerd met de portal. Deze realtime integratie zorgt ervoor dat alle resultaten worden bijgehouden en helpt toekomstige trends te identificeren.
 • Alle resultaten worden opgeslagen in een centrale, beveiligde database; deze verstrekt een betere dataset voor epidemiologische en risicoanalyse.
 • Geregistreerde informatie over locatie, tijd en het type systeem dat wordt getest, maakt het mogelijk gebieden met verhoogd risico te identificeren. Hierdoor kan de gebruiker elk risico effectief beperken door beter geïnformeerde beslissingen te nemen.

Hydrosense sneltestsets zijn er voor de risicosectoren:

 • Koeltorens
 • Ziekenhuizen & verzorgingstehuizen
 • Spabaden & fonteinen
 • Hotels & horeca
 • Faciliteitenmanagement
 • Autowasstraten
 • Scheepvaart & off-shore
 • Huishoudelijke watersystemen

Hydrosense Legionella Field Test Kits

Hydrosense is een pionier in de snelle testindustrie. Door milieutechnologie toe te passen in een industriële omgeving, hebben de specialisten een nieuwe testmethode ter plaatse ontwikkeld om dodelijke Legionella-bacteriën in water en biofilm op te sporen.

Hydrosense is 's-werelds enige snelle testkit voor legionellabacteriën, die volledig ter plaatse kan worden uitgevoerd en waarvoor geen training of ervaring vereist is.

Tot de ontwikkeling van de Hydrosense-test was de gouden standaard voor de detectie van Legionella de laboratoriumkweek-methode. Deze methode vergt echter 7-14 dagen alvorens er een uitkomst beschikbaar is en in die tussentijd kan zich een rampscenario ontwikkelen. De alternatieve PCR-test is veel minder nauwkeurig. En beide methoden zien niet de VBNC's (Viable But Not Culturable). Dit zijn bacteriën die wel aanwezig zijn, maar nog niet actief. Onder de ideale condities kunnen deze zich echter in no-time naar een actief stadium ontwikkelen en explosief groeien. De laterale Hydrosense Legionella testmethode detecteert de inactieve aanwezigheid van VBNC's wél.

Hydrosense Legionella veldtest:

 • Eenvoudig te gebruiken - geen training of ervaring vereist
 • Snelst beschikbare test voor betrouwbare Legionella testresultaten binnen 25 minuten
 • Geen extra apparatuur nodig om te meten of te hanteren
 • Hydrosense Smartphone Reader App leest en kwantificeert de testresultaten
 • Alle gegevens kunnen worden opgeslagen en beheerd in het Hydrosense Pro online portaal.


De Hydrosense Legionella Field Test Kits zijn er in meerdere uitvoeringen: voor een hoge of lage gevoeligheid, voor water- en/of biofilmmonsters, voor incidentele of frequente bemonstering. Zie hiervoor de rechter kolom.

Hydrosense Ultra Legionella Water Test 

- SKU 100198 (1-test pack)

De testkit met enkele spuit is zeer flexibel en zeer gevoelig. Het detecteert Legionella in concentraties zo laag als 100 CFU / L. De kit is zeer eenvoudig te gebruiken en maakt watertesten mogelijk uit elke bron, zoals huishoudelijke en industriële warm- en koudwatersystemen, koeltorens, decoratieve fonteinen, bubbelbaden en zwembaden, gootstenen en douches, vernevelaars, sproeiers, luchtwassers, luchtbevochtigers en andere .
Vanwege zijn hoge gevoeligheid wordt het aanbevolen voor industrieën en toepassingen met een hoger risico, zoals gezondheidszorg, horeca, koeltorens, spabaden en andere.

 • Gevoeligheid van 100 CFU/ltr - Hoog sensitief
 • Bevat 1 test
 • Monster kan van elke bron worden genomen
 • Inclusief materialen voor het nemen van water- of oppervlaktemonsters
 • Toepasbaar in hoog-risico sectoren zoals koeltorens, fonteinen, spa's, etc.


Download data sheet_EN
Download specificatieblad_NL
Download instruction manual_5 languages
Video
Webshop

Hydrosense Ultra Legionella Industrial Kit 

- SKU 100182 (5-test pack)

De industriële TestKit bevat een monsterverzamelpunt (adapter) dat eenvoudig in een standaard sanitair-fitting kan worden geïnstalleerd (US ½ inch NPT en ¾ inch BPT fittingen). Het monsterpunt kan in situ worden gelaten voor gemakkelijke herhaalde tests.

Net als de testkit met enkele spuit is de industriële kit zeer gevoelig dankzij de filtratiestap met een gevoeligheid van 100 CFU / L. Het enige verschil is de monsterafname.
Met de meegeleverde monsteringspuntadapter kunnen eenvoudig watermonsters worden genomen van sanitaire aansluitingen in installaties zoals industriële koeltorens, grote watersystemen in hotels, woningen en commerciële panden. De adapter kan ook rechtstreeks worden aangesloten op een standaard doucheslang voor gemakkelijke douchebemonstering.

 • Gevoeligheid van 100 CFU/ltr - Hoog sensitief
 • Bevat 5 tests
 • Voor het testen van watermonsters, genomen van adaptertappunt
 • Inclusief materialen voor het nemen van watermonsters
 • Toepasbaar in hoog-risico sectoren zoals douches, watertanks, etc.


Download data sheet_EN
Download specioficatieblad_NL
Download instruction manual_5 languages
Video
Webshop

Hydrosense Ultra Legionella Swab Kit 

- SKU 100144 (5-test pack)

> Webshop

Hydrosense Ultra Legionella Swab Test 

- SKU 100220 (1-test pack)

> Webshop


De Swab Kit is bedoeld voor het bemonsteren van biofilms op het oppervlak. In plaats van een waterbron te testen, veegt u eenvoudig een gebied va circa 10 cm2 af om het biofilmmonster te verkrijgen.

Legionella groeit in biofilms, dus door het oppervlak van douchekoppen, airconditioningunits, watertanks, kranen, spabaden, enz. te testen met bijzondere aandacht voor eventuele afzettingen van biofilm, krijgt u een zeer nauwkeurig beeld van de toestand van uw watersysteem. Deze kit is ook erg handig voor het lokaliseren van de infectiebron, die vaak in biofilms zit. De gevoeligheid van de kit is 200 CFU / afgenomen gebied. De Swab Kit is verkrijgbaar in sets van 5 of 1 test(s).

 • Gevoeligheid van 200 CFU/ltr per geveegd oppervlak van 10 cm2
 • Bevat 1 of 5 biofilmtest(s), afhankelijk van de gekozen variant
 • Voor het testen van oppervlakmonsters waar biofilm wordt aangetroffen
 • Inclusief materialen voor het nemen van biofilmmonsters (swab sample)
 • Toepasbaar in hoog-risico sectoren waar biofilms op oppervlakten voorkom


Download data sheet_EN
Download specificatieblad_NL
Download instruction manual_5 languages
Video

Hydrosense Ultra Legionella Complete Kit 

- SKU 100202 (2-water & 2-veeg test pack)

Met de testkit voor risicobeoordeling kunnen zowel watermonsters als biofilms worden getest. Het is perfect voor snelle risicobeoordelingen en erg handig om de bron van een infectie te identificeren. De kit bevat tests voor een enkele spuit en een wattenstaafje.

 • Gevoeligheid van 1000 CFU/ltr
 • Bevat 2 single spuit tests en 2 single swab biofilmtests
 • Voor het testen van oppervlakmonsters waar biofilm wordt aangetroffen
 • Inclusief materialen voor het nemen van biofiilmmonsters (swab sample)
 • Aanbevolen voor het testen van watermonsters en oppervlakken van koeltorens, fonteinen, watertanks, gootstenen, douches, waternevelaars, spa's, zwembaden, etc.


Download data sheet_EN
Download specificatieblad_NL
Download instruction manual_5 languages
Video A / Single Syringe
Video B / Swab Test
Webshop

Hydrosense EU-Multi Legionella Test Kit range

De reeks Hydrosense EU-legionella-testkits is ontworpen voor diegenen die de actieniveaus volgen die zijn vastgesteld door de Europese technische richtlijnen voor de preventie, bestrijding en onderzoek van infecties veroorzaakt door legionella (2017), waaronder die welke zijn uiteengezet in:

 • Actieniveaus na microbiële monitoring voor koeltorens (Tabel 4, pagina 73)

      1000 CFU / L-actie: evaluatie van risicobeoordeling, programmawerking en monitoring               van resultaten

      10.000 CFU / L Actie: corrigerende maatregelen implementeren

 • Actieniveaus na legionellabemonstering in warm- en koudwatersystemen (Tabel 6, pagina 96)

      1000 CFU / L Actie: herhaal de monsters, bekijk de controlemaatregelen, voer                   
       herstelmaatregelen uit OF overweeg desinfectie

      10.000 CFU / L Actie: Bemonster opnieuw en beoordeel de controlemaatregelen      
       onmiddellijk en voer een risicobeoordeling uit

 • Actieniveaus na legionellabemonstering in spabaden (tabel 7, pagina 100)

      10.000 CFU / L Actie: zwembad onmiddellijk sluiten en het publiek uitsluiten van het
       gebied. Zwembad met shockdosis, leeg laten lopen, reinigen en desinfecteren
.


Let op: het bovenstaande is een samenvatting. Raadpleeg de laatste versie van het document bij het bepalen van uw waterbeheerplan.

De bemonsteringsprocedure is bijgewerkt om onze klanten een duidelijke oproep tot actie te bieden.

De gevoeligheid van de EU-kits is 1000CFU / L. Met de visuele scorekaart die in de kit zit, kunnen gebruikers actieniveaus bepalen: score van 1 of hoger is = ≥1000 CFU / L en score van 6 of hoger = ≥10.000 CFU / L.

Opmerking: als u wilt testen op het laagste EU-actieniveau van 100 CFU / L, kunnen onze standaardtestkits voor dit doel worden gebruikt.

Het Hydrosense EU-Multi assortiment omvat:

Hydrosense /EU/ Multi Legionella Water Test
EU-testkit voor enkele spuit - SKU 100254 (1-pack)
De meest flexibele en handige testkit. Maakt bemonstering van water uit elke bron mogelijk.

Hydrosense /EU/ Multi Legionella Industrial Kit
Industriële EU-testkit - SKU 100264 (5-pack)
Het wordt geleverd met de industriële pijpadapter die kan worden geïnstalleerd waar herhaalde bemonstering vereist is. Aanbevolen voor koeltorens, watertanks, douchekoppen en andere.

Hydrosense /EU/ Multi Legionella Complete Kit
Risicobeoordeling EU-testkit - SKU 100263 (2-pack syringe test en 2-pack swab test)
Inclusief water- en biofilmtesten. Het is perfect voor het beoordelen van verschillende soorten risico's en voor het identificeren van de infectiebron. Deze kit is ook een perfecte oplossing om verschillende testopties van Hydrosense te evalueren.

Last van legionella-besmetting?

Installeer onze H2Optimizer INOX-serie UV-C watersterilisatoren voor industriële toepassingen!

Onze H2Optimizer INOX-serie watersterilisatoren zijn speciaal ontwikkeld voor industriële toepassingen onder zware omstandigheden.
De INOX-modellen zijn geheel vervaardigd uit roestvaststaal en bevatten geen uitwendige kunststof onderdelen.
Door gebruikmaking van speciale High Output UV-C lampen wordt een hoge ultra-violet intensiteit bereikt met compacte UV-C lampen. Daardoor passen onze INOX-modellen probleemloos in bijna alle toepassingsgebieden. Met name bij kleinere installaties waar UV-C waterdesinfectie noodzakelijk is bieden de H2Optimizer INOX ultra-violet watersterilisatoren een altijd passende oplossing!
De huidige INOX-range omvat drie typen: 16, 40 en 80 Watt bij AC230V spanning.