Hydrosense on-site legionella sneltestkits

Verdenking van Legionella pneumophila Sero Group 1 besmetting? Doe de Hydrosense sneltest!
Geen lange wachttijden meer op uitslagen van een laboratorium kweektest of een minder betrouwbare PCR-test. Met de Hydrosense Legionella Field Test Kits test u zelf heel eenvoudig op locatie watermonsters. Ook op legionellabacteriën in VBNC-stadia (Viable But Non-Culturable = levensvatbaar maar niet kweekbaar).
Betrouwbare testuitslag in 30 minuten op de testlocatie, uitkomst direct delen met de verantwoordelijk beheerder via de gratis Hydrosense Pro portal app op uw smartphone.

NIEUW: naast de bestaande Hydrosense Legionella Sero-Groep 1 sneltesten is met ingang van 10-2023 de nieuwste Hydrosense sneltest levetrbaar > de Hydrosense PRO ULTRA. Dit nieuwe 100 CFU/L testproduct detecteert niet alleen Sero-Groep 1 legionella besmettingen, maar alle groepen, van Sero-Groep 1 tot en met 15! Even gevoelig, even accuraat en betrouwbaar en ook de testuitslag in slechts 25 minuten!

Hydrosense Legionella sneltesten zijn geaccrediteerd: 

 Is Fast Legionella Self-Test Accredited? -  Validation of LEGIONELLA TESTING KITs (hydrosense-legionella.com) Hydrosense - Smarter test, safer water


Legionellapreventie adviseur BRL 6010 : 2019

Veilig water naar de verbruikers

Wij van H2Optimizer kunnen uw leidingwater bij het 'Point Of Entry', kortweg POE, upgraden naar een zeer hoog niveau van kwaliteit, zuiverheid en veiligheid. Tot aan een klinische norm toe.
Maar de zuiverheid van uw water bij de tap- en verbruikspunten, de 'Point Of Use' of POU wordt bepaald door de conditie van de waterleidingen na onze waterbehandelingsunit. Er kan zich aan de binnenzijde van de leidingen een biofilm hebben gevormd, en dat is een ideale basis voor de groei van micro-organismen zoals de legionella pneuphilia SG1 bacterie, welke verantwoordelijk is voor de levensgevaarlijke veteranenziekte!
Wanneer een leidingnetwerk langere tijd buiten bedrijf is geweest, bijvoorbeeld als gevolg van een Covid-19 lock down, dan neemt dit gevaar zelfs exceptioneel toe.

Test daarom regelmatig uw leidingwater!

Dit kunnen wij voor u regelen, maar u kunt dit ook heel eenvoudig èn snel zelf testen met onze Hydrosense Rapid Legionella Field Test kits. Een betrouwbare snelle test uitslag ter plaatse in slechts 30 minuten!

Onze Hydrosense legionella sneltestkits zijn er in meerdere uitvoeringen voor het testen van alle soorten van waterbronnen: lees hierna.

Hydrosense Pro Smartphone Reader App & Portal

Om de significante tijdwinst tot het verkrijgen van het testresultaat (10 tot 14 dagen voor een labcultuur test tegen slechts 25 minuten voor een lokale Hydrosense Legionella sneltest) en het besluitvormingsproces nog verder te versnellen in geval van een legionella-besmetting in een watersysteem heeft Hydrosense haar Hydrosense Pro Smartphone Reader App en Online Portal ontwikkeld. Deze ondersteunende hulpmiddelen, wanneer gebruikt in combinatie, leveren de snelst mogelijke route op tussen het moment van de monstername op locatie en melding van de testuitslag bij de verantwoordelijke persoon voor het onderhoud van het watersysteem:

Download de  Hydrosense PRO app

Is het testen van de waterkwaliteit en het testen op Legionella uw prioriteit?

De Hydrosense Rapid on-site Legionella-testkits kunnen helpen. Deze gebruiken Lateral Flow Immunochromatographic Assay (LFICA) technologie. Dat is dezelfde technologie die wordt gebruikt in Covid- en zwangerschapstesten.

Onze gebruiksvriendelijke Legionella-testkits detecteren Legionella pneumophila sg1-antigeen in watermonsters en biofilms, de soort die meer dan 90% van de veteranenziektegevallen veroorzaakt.

De resultaten worden binnen 25 minuten geleverd, zijn zeer nauwkeurig en hebben een herstelpercentage van 80% (laboratoriumcultuur is 64%). Ze komen in singles of als testkits en zijn verkrijgbaar in 2 gevoeligheidsniveaus - Ultra en Multi.

Door Hydrosense aan uw waterbeheerprogramma toe te voegen, beschikt u over real-time kennis over de aanwezigheid van Legionella bij het uitvoeren van uw waterkwaliteitstesten.

HYDROSENSE MULTI-SERIE

Deze Legionella-testkits hebben gevoeligheidsniveaus van 1.000 CFU/L en 10.000 CFU/L. Hoe hoger de concentratie Legionella-antigeen, hoe sterker de kleur van de positieve lijn, die kan worden vergeleken met de visuele scorekaart om een indicatie te geven van het aanwezige niveau van Legionella.

Detecteert: Legionella Pneumophila Sero-Groep 1
CFU: Colony-Forming Unit > kolonie-vormende eenheden

HYDROSENSE ULTRA-SERIE

Deze Legionella-testkits zijn onze meest gevoelige en bieden detectieniveaus van 100 CFU/L voor watertesten en 200 CFU per uitstrijkje voor uitstrijkjes. Deze tests detecteren ook legionella-bacteriën in VBNC-stadia. Ideaal voor landen waar strengere actiedrempels gelden en voor industrieën waar het risico op legionellabesmetting hoog is.

Detecteert: Legionella Pneumophila Sero-Groep 1
CFU    : Colony-Forming Unit > kolonie-vormende eenheden
VBNC: Viable But Non-Culturable > Levensvatbaar maar niet
             kweekbaar

Selectiekeuze voor Hydrosense MULTI of ULTRA testversie:

Wanneer gebruikt u welke Hydrosense testversie?  Hieronder vindt u informatie over de  wettelijke geldende beleidsrichtlijnen welke voorschrijven hoe u moet handelen in geval van een positief testresukltaat. De testgevoeligheid van de Hydrosense MULTI en ULTRA zijn gebaseerd op basis van de wettelijke richtlijnen en regelgeving. Heeft u nog vragen? neem dan contact met ons op voor aaanvullend advies.

MULTI-serie

Gevoeligheid:
1000 CFU/L <-> 10.000 CFU/L voor watermonstertest
Wanneer u deze testversie gebruikt en een positieve uitslag aantreft dient u direct de wettelijk verantwoordelijke toezichthouder te informeren.

ULTRA-serie

Gevoeligheid:
100 CFU/L voor watermonstertest of
200 CFU/L voor wattenstaaf-veegtest

Wanneer u deze testversie gebruikt en een positieve uitslag aantreft dient u intern direct desinfecteringsmaatfregelen te treffen.


NIEUW PRODUCT > 10-2023

HYDROSENSE PRO ULTRA WATER TEST

Deze Legionella-testkits zijn onze meest gevoelige en bieden detectieniveaus van 100 CFU/L. Deze test detecteert ook legionella-bacteriën in VBNC-stadia. Ideaal voor landen waar strengere actiedrempels gelden en voor industrieën waar het risico op legionellabesmetting hoog is.

Detecteert: Legionella Pneumophila Sero-Groep 1 & 2-15
CFU    : Colony-Forming Unit > kolonie-vormende eenheden
VBNC: Viable But Non-Culturable > Levensvatbaar maar niet
             kweekbaar


Video PRO ULTRA bekijken

HOE DE HYDROSENSE 

PRO ULTRA TEST WERKT:

Overzicht Hydrosense legionella-sneltesten

Hydrosense
ONE Multi Legionella Water Test

Deze testkit detecteert Legionella bij 1.000 KVE/L en geeft ook een actieniveau-indicatie bij 10.000 KVE/L. Watermonsters kunnen ook bij elke bron worden verzameld.

Terwijl het watermonster door onze unieke Hydrosense-filtertechnologie wordt geduwd, worden de bacteriën geïsoleerd.

Ideaal voor risicovolle ruimtes zoals koeltorens, watertanks, fonteinen, douches, gootstenen, spa's en zwembaden.

 • Gevoeligheid: 1.000 CFU/L plus 10.000 CFU/L geverifieerde Hazard Index-classificatie
 • Houdbaarheid: 18 maanden vanaf de productiedatum
 • Inhoud: 1 watertest
 • Multi-artikelnr. / SKU 100254Demo-video Watertest

Hydrosense
ONE Ultra Legionella Water Test

Dit is onze meest gevoelige en flexibele Legionella-testkit voor water – monsters kunnen uit elke bron worden genomen.

Het maakt gebruik van onze unieke Hydrosense-filtertechnologie die de bacteriën vangt terwijl het watermonster er doorheen wordt geduwd.

Zeer nauwkeurig en aanbevolen voor gebieden met een hoog risico, zoals koeltorens, watertanks, fonteinen, douches, gootstenen, spa's en zwembaden.

 • Gevoeligheid: 100 CFU
 • Houdbaarheid: 18 maanden vanaf de productiedatum
 • Inhoud: 1 watertest
 • Ultra-artikelnr. / SKU 100198
Demo-video Watertest

Hydrosense
ONE Ultra Legionella Swab Test

De Hydrosense Ultra Legionella Swab Test is een gemakkelijke optie voor het snel bemonsteren van biofilms op het oppervlak.

Biofilm komt veel voor en kan worden aangetroffen in leidingen, kranen, douchekoppen en watertanks, en wordt vaak over het hoofd gezien als het gaat om legionellarisico. Een meerderheid van Legionella, indien aanwezig, zou kunnen worden opgesloten in biofilm.

Deze Legionella-testkit is uitstekend geschikt voor het lokaliseren van de oorspronkelijke infectiebron.

 • Gevoeligheid: 200 CFU per uitstrijkje
 • Monsteroppervlak: 10 cm²
 • Houdbaarheid: 18 maanden vanaf de productiedatum
 • Inhoud: 1 watertest (oppervlak-veegtest)
 • Ultra-artikelnr. / SKU 100220


Demo-video Swab Test

Overzicht Hydrosense legionella-sneltesten > nieuw product

NIEUW PRODUCT VANAF 10-2023 > DETECTEERT SERO-GROEP 1 + SERO-GROEPEN 2-15

Hydrosense
PRO ULTRA Legionella Ultra Water Test

Deze testkit detecteert Legionella bij 100 KVE/L. Watermonsters kunnen ook bij elke bron worden verzameld.

Terwijl het watermonster door onze unieke Hydrosense-filtertechnologie wordt geduwd, worden de bacteriën geïsoleerd.

Ideaal voor risicovolle ruimtes zoals koeltorens, watertanks, fonteinen, douches, gootstenen, spa's en zwembaden.

 • Gevoeligheid: 100 CFU/L geverifieerde Hazard Index-classificatie
 • Detecteert behalve Sero-Groep 1 ook Sero-Groepen 2-15 en VBNC-stadium
 • Houdbaarheid: 18 maanden vanaf de productiedatum
 • Inhoud: 1 watertest
 • Multi-artikelnr. / SKU 500500


Video Hydrosense PRO ULTRA
Hydrosense
Multi Legionella Industrial Water Test

Deze Multi Legionella Industrial testkit is perfect wanneer een enkele wateruitlaat herhaaldelijk moet worden getest. Het kan 1.000 CFU/L detecteren en geeft ook een 10.000 CFU/L geverifieerde Hazard Index-classificatie. De meegeleverde visuele scorekaart kan helpen om het aangegeven niveau van aanwezige Legionella te identificeren.

Ook wordt onze unieke Hydrosense-filtertechnologie geleverd, die, wanneer aangesloten via standaard sanitaire aansluitingen (US ½ inch NPT en ¾ inch BPT fittingen), de bacteriën isoleert.

Een ideale oplossing voor industriële koeltorens, grote watersystemen in hotels, gezondheidszorg, woningen en commercieel vastgoed.

De buisfitting kan ook gemakkelijk rechtstreeks worden aangesloten op standaard doucheslangen.

 • Gevoeligheid: 1.000 CFU/L plus 10.000 CFU/L geverifieerde Hazard Index-classificatie
 • Inhoud: 5 testkit
 • Houdbaarheid: 18 maanden vanaf de productiedatum
 • Multi-artikelnr. / SKU 100264


Demo-video Industrial Watertest

Hydrosense
Ultra Legionella Industrial Water Test

Deze Ultra Legionella Industrial testkit is ideaal wanneer herhaalde bemonstering van dezelfde wateruitlaat vereist is en bevat 5 testkits. Het maakt gebruik van onze unieke Hydrosense-filtertechnologie, die de bacteriën isoleert via standaard sanitaire aansluitingen (US ½ inch NPT en ¾ inch BPT fittingen).

Een uitstekende keuze voor gebieden en industrieën waar strengere actieniveaus vereist zijn.

Aanbevolen voor gebieden met een hoog risico, zoals industriële koeltorens, grote watersystemen in hotels, gezondheidszorg, woningen en commercieel vastgoed.

De buisfitting kan ook gemakkelijk rechtstreeks worden aangesloten op standaard doucheslangen.

 • Gevoeligheid: 100 CFU
 • Inhoud: 5 testkit
 • Houdbaarheid: 18 maanden vanaf de productiedatum
 • Ultra-artikelnr. / SKU 100182Demo-video Industrial Watertest

Hydrosense
Multi Legionella Complete Test

Met de Multi Legionella Complete testkit kunnen zowel watermonsters als biofilms worden getest. Het is perfect voor snelle risicobeoordelingen en zeer nuttig voor het identificeren van de bron van een infectie. De kit bevat enkele spuit- en enkele wattenstaafjestests.

 • Monstertype: Watermonsters en biofilmmonsters.
 • Monstervolume: 250 ml voor de watertest en 10 cm² voor de wattenstaafjestest.
 • Gevoeligheid: 1000 CFU/L - 10,000 CFU/L voor de watertest en 200 CFU/uitstrijkje voor de uitstrijkje.
 • Verpakkingsgrootte: 4 tests (2x enkele spuit en 2x enkele wattenstaafje)
 • Houdbaarheid: 18 maanden vanaf de productiedatum 
 • Multi-artikelnr: / SKU 100263


Demo-video Watertest
Demo-video Swab Test

Hydrosense
Ultra Legionella Complete Test

Met de Ultra Legionella Complete testkit kunnen zowel watermonsters als biofilms worden getest. Het is perfect voor snelle risicobeoordelingen en zeer nuttig voor het identificeren van de bron van een infectie. De kit bevat enkele spuit- en enkele wattenstaafjestests.

 • Monstertype: Watermonsters en biofilmmonsters.
 • Monstervolume: 250 ml voor de watertest en 10 cm² voor de wattenstaafjestest.
 • Gevoeligheid: 100 CFU/L voor de watertest en 200 CFU/uitstrijkje voor de uitstrijkje.
 • Verpakkingsgrootte: 4 tests (2x enkele spuit en 2x enkele wattenstaafje)
 • Houdbaarheid: 18 maanden vanaf de productiedatum 
 • Ultra-artikelnr: / SKU 100202


Demo-video Watertest
Demo-video Swab Test

Last van legionella-besmetting?

Installeer onze H2Optimizer INOX-serie UV-C watersterilisatoren voor industriële toepassingen!

Onze H2Optimizer INOX-serie watersterilisatoren zijn speciaal ontwikkeld voor industriële toepassingen onder zware omstandigheden.
De INOX-modellen zijn geheel vervaardigd uit roestvaststaal en bevatten geen uitwendige kunststof onderdelen.
Door gebruikmaking van speciale High Output UV-C lampen wordt een hoge ultra-violet intensiteit bereikt met compacte UV-C lampen. Daardoor passen onze INOX-modellen probleemloos in bijna alle toepassingsgebieden. Met name bij kleinere installaties waar UV-C waterdesinfectie noodzakelijk is bieden de H2Optimizer INOX ultra-violet watersterilisatoren een altijd passende oplossing!
De huidige INOX-range omvat drie typen: 16, 40 en 80 Watt bij AC230V spanning.

Onze klanten

Toepassingsvoorbeelden Offshore & Onshore gebruikers