Delta watersofteners

Onze Delta waterontharders kenmerken zich door innovatieve  constructies, flexibiliteit dankzij compacte afmetingen en configuratiemogelijkheden, volautomatische werking zonder stekker (op waterdruk), manuele voorkeurinstellingen en een laag zout- en waterverbruik. Voorkom kalkaanslag op je waterapparaten en bespaar daar zo op je energiekosten.

Bespaar op onderhouds- en schoonmaakkosten en schoonmaaktijd. Houd voortaan meer tijd over voor jezelf. En geniet dagelijks van uw zacht aanvoelende was met minder wasmiddel, zachte huid en zacht haar, schonere vaat en kalkvrij sanitair.

DELTA SIMPLEX WATERSOFTENERS

Simplex waterontharders hebben één harsfilterfles. Wanneer dit filter met kalk is verzadigd schakelt de bypass-klep in en begint het systeem met ontkalken van het harsfilter met water en regeneratiezout. Gedurende deze tijd, 12 tot 15 minuten, wordt het afgenomen water via de achterliggende tappunten niet onthard. Na het regenereren schakelt de bypass automatisch terug in de bedrijfsstand en wordt al het passerende water weer ontkalkt.

De simplex uitvoeringen hebben allen hetzelfde model filterunit.
De simplex modellen zijn ook leverbaar in een hot-water uitvoering (tot 65' Cel).

Technische specificaties:
Harsvolume                                 3 liter
Waterdruk                                    1-8 bar
Debiet                                           1500 ltr/uur 
Waterverbruik/regeneratie        18 ltr
Zoutverbruik/regeneratie           0,3 kg
Duur per regeneratie                   12-15 min
Wateraansluitingen                     3/4" BSP (2x)

Delta Talent 100 BS Rusela simplex ontharder

Zowel de ontharder als het zoutreservoir kunnen onafhankelijk van elkaar gemonteerd worden. Ideaal voor montage in de meterkast of meterput.
Afmetingen:                       B   x   D   x   H  (mm)
Rusela ontharder           200 x 285 x 450
- met muurbeugel          200 x 360 x 450
Zoutreservoir - 12 kg     214 x 154 x 450

Delta Talent 100 B Isera simplex ontharder

Kan aan de muur bevestigd worden met muurbeugel. Het zoutreservoir kan op de grond blijven staan.
Afmetingen:                       B   x   D   x   H  (mm)
Isera ontharder               200 x 285 x 450
- met muurbeugel          200 x 360 x 450
Zoutreservoir - 25 kg     464 x 242 x 374

Delta Talent 100 M Escalda simplex ontharder

De Delta Escalda kan zowel aan de achterzijde als op beide zijkanten aangesloten worden. De ontharder en het zoutreservoir zijn beide ingebouwd in één container.
Afmetingen:                       B   x   D   x   H  (mm)
Rusela ontharder incl.
zoutreservoir - 15 kg       242 x 538 x 483

DELTA DUPLEX WATERSOFTENERS

Duplex waterontharders hebben twee harsfilterflessen. Wanneer de ene filterunit met kalk is verzadigd schakelt een klep in de filterkop om naar de tweede filterunit en begint het systeem met ontkalken van het eerste harsfilter met water en regeneratie-zout. Daardoor levert een duplex ontharder altijd, 24-op-24, onthard water. Na het regenereren van het eerste filter staat deze stand-by om het op zijn beurt weer van het tweede filter over te nemen. Ook kunnen beide filterunits tegelijkertijd functioneren waardoor het waterdebiet bijna verdubbelt ten opzichte van de simplex modellen.

De duplex uitvoeringen hebben allen hetzelfde model filterunit, identiek aan de simplex uitvoeringen. De duplex modellen zijn ook leverbaar in een hot-water uitvoering (tot 65' Cel), met uitzondering van het model Domela.

Technische specificaties:
Harsvolume                                 2 x 3 liter
Waterdruk                                    1-8 bar
Debiet                                            2600 ltr/uur 
Waterverbruik/regeneratie        18 ltr
Zoutverbruik/regeneratie           0,3 kg
Duur per regeneratie                  12-15 min
Wateraansluitingen                    3/4" BSP (2x)

Delta Talent 200 B Garona duplex ontharder

De ontharder kan aan de wand bevestigd worden met een muurbeugel, of op de grond geplaatst worden. Het zoutreservoir staat op de grond zodat het gemakkelijk bijgevuld kan worden.
Afmetingen:                       B   x   D   x   H  (mm)
Garona ontharder          434 x 348 x 450
- met muurbeugel          434 x 400 x 450
Zoutreservoir - 25 kg     464 x 242 x 374

Delta Talent 200 BL Mosela duplex ontharder

De aparte behuizing voor de ontharder zorgt ervoor dat hij naast of boven het zoutreservoir geplaatst kan worden, afhankelijk van de beschikbare ruimte.
Afmetingen:                       B   x   D   x   H  (mm)
Mosela ontharder          464 x 359 x 473
Zoutreservoir - 25 kg     464 x 242 x 374

Delta Talent 200 M Morava duplex ontharder

De Morava is de meest compacte duplex ontharder in zijn klasse. De duplex ontharder en het zoutreservoir zijn geïntegreerd in één container. Het kantelend zoutreservoir aan de voorzijde verhoogt het gebruiksgemak.
Afmetingen:                       B   x   D   x   H  (mm)
Morava ontharder incl.
zoutreservoir - 15 kg       470 x 490 x 460

Delta waterontharders zijn er ook voor industriële toepassingen.
De Delta systemen zijn leverbaar voor zowel koud als heet water systemen.
Wilt u informatie of heeft u een project? Neem vrijblijvend contact met ons op.

DELTA Talent PFS-M manueel voorfilter

De Delta watersofteners zijn verkrijgbaar met een aantal accessoires en onderhouds-middelen die uw systeem in topconditie houden.

Delta Talent PFS-M manueel voorfilter

Wanneer de watertoevoer veel verontreinigingen in de vorm van vaste deeltjes bevat kan aan de toevoerzijde een voorfilter geplaatst worden. Dit filter heeft een BYPASS-afsluiter zodat de filterpot verwijderd kan worden om te reinigen zonder dat de watertoevoer onderbroken wordt. Na terug plaatsen van de filterpot kan de afsluiter weer terug in de bedrijfsstand OPEN gezet worden en doet het filter weer dienst. Alleen geschikt voor koud watersystemen: <40'C.

H2Optimizer AFP-01 Automatic voorfilter

Op basis van het Delta Talent manueel voorfilter heeft onze tech-afdeling van H2Optimizer een automatisch zelfspoelend voorfilter ontwikkeld. Eenmaal goed afgesteld op de lokale omstandigheden behoeft dit voorfilter niet meer onderhoud dan éénmaal per jaar het 9V blokbatterijtje te vervangen (bij gemiddeld gebruik).

H2Optimizer AFP-01 Automatic voorfilter

De AFP-01 Automatic van H2Optimizer is een automatisch zelfreinigend voorfilter. Voor het filtergedeelte wordt de manuele Delta Talent PFS-M toegepast met de BYPASS-schakelaar wat eventueel onderhoud mogelijk maakt zonder de watertoevoer te onderbreken. Onder de filterbokaal is vervolgens een watertimer voorzien die als automatisch werkende spoelklep fungeert. Deze werkt op een 9V blokbatterijtje, waarvan de status in het display wordt aangegeven. Starttijd, spoelfrequentie en spoelduur in tijd (volume) is zeer ruim en flexibel instelbaar, al naar gelang de eisen en lokale situatie. Kan in zowel vertikale als horizontale waterleidingen geïnstalleerd worden dankzij de 360' draaibare leidingaansluiting. Het spoelwater kan met een flexibele slang naar een waterafvoerpunt (open drain) geleid worden.
Het AFP-01 Automatic zelfspoelend voorfilter werkt op de overdruk in de hoofdwaterleiding en moet tussen de 1 - 8 bar waterdruk bedragen. Alleen geschikt voor koud watersystemen: <40'C.